Cei care doresc sa investeasca si sa traiasca legal in SUA, au ca o solutie viabila viza de investitor , adica viza de tip E-2 care este  disponibila pentru cetatenii  țărilor cu un tratat de investiții cu Statele Unite ale Americii. Lista țărilor tratatelor pot fi localizate pe site-ul Departamentului de Stat al SUA.

Investeste Si Traieste In America Cu Viza E-2

Viza de tip E-2 este o cale pentru cetățenii străini, fără un sponsor de familie din S.U.A. sau un sponsor angajator  din SUA,  să trăiască  în Statele Unite ale Americii. Astfel se considera că cetățeanul străin are bani să investească și este capabil să ruleze operațiuni de afaceri in SUA.  Statele Unite salută cetățenii străini care doresc să înceapă noi afaceri sau să investească  pe teritoriul american, pentru a crea noi locuri de muncă pentru locuitorii din SUA.

Investeste Si Traieste In America Cu Viza E-2

Solicitarea unei vize de tip  E-2 este un proces complicat și ar trebui apelat la sprijinul unui avocat cu experienta in acest domeniu. Nu există nici o cerință minimă de investiții, dar de regula este suficient o valaoare minima a investitiei de 100.000 $ pentru ca sansele de aprobare sa fie sigure.

Investeste Si Traieste In America Cu Viza E-2

Beneficiile suplimentare pentru  un posesor de viza tip E-2 sunt multiple, de exemplu  sotia posesorului de viza tip E-2 poate cere dreptul de munca pe teritoriul SUA iar copiii sai, cu varsta sub 21 de ani vor avea un statut similar cu rezidentii SUA. Copiii au posibilitatea de a intra în școlile publice, la fel ca orice rezident american, cu excepția cazurilor restricționate prin lege.

Investeste Si Traieste In America Cu Viza E-2

Odată ce investitorul respectiv intră în Statele Unite ale Americii cu o viză de investiții de tip E-2, acesta poate rămâne în Statele Unite, timp de până la doi ani. Statutul sau poate fi prelungit din 2 in 2 ani, atata timp cat investitia (firma) este activa  si nu a incalcat termenii investitiei.

Investeste Si Traieste In America Cu Viza E-2

Nu există limite la numarul de prelungiri a vizei de tip E-2, cu alte cuvinte atata timp cat se mentine afacerea, se poate locui lejer in SUA.

Investeste Si Traieste In America Cu Viza E-2

Pentru detalii suplimentare va sugeram sa contactati un avocat de specialitate.

975 total views, 1 views today

Lasa un comentariu mai jos

comments

Investeste Si Traieste In America Cu Viza E-2